Η Gizelis Robotics δίνει τον παλμό του βιομηχανικού smart factory με ρομποτική τεχνολογία στο πρώτο 5G Campus Network στην Ελλάδα.

Η Gizelis Robotics δίνει τον παλμό του βιομηχανικού smart factory με ρομποτική τεχνολογία στο πρώτο 5G Campus Network στην Ελλάδα.

Η Gizelis Robotics συνεισφέρει ενεργά στην τεχνολογική ενδυνάμωση της Ελληνικής βιομηχανίας με σύγχρονα ρομποτικά συστήματα και εφαρμογές. Στην εποχή του Industry 4.0 και του Smart Manufacturing εισήλθε πλέον ο συνεργάτης μας και ελληνική εταιρία κατασκευής ηλιακών θερμοσιφώνων Calpak. Το εργοστάσιο της είναι το 1ο έξυπνο -πλήρως αυτοματοποιημένο- εργοστάσιο της εταιρίας και ένα από τα ελάχιστα «smart factories» στη χώρα μας. Η Gizelis Robotics είναι ο βασικός συνεργάτης της εταιρίας στην υλοποίηση του οράματος της να αναβαθμίσει την παραγωγική της μονάδα. Τα ολοκληρωμένα συστήματα robots και cobots που εγκατέστησε η Gizelis Robotics, χρησιμοποιώντας προηγμένους ρομποτικούς βραχίονες, κυριολεκτικά μεταμόρφωσαν τις παραγωγικές γραμμές του εργοστασίου.

 

 

H Gizelis Robotics πέτυχε στην 1η φάση του έργου την αυτοματοποίηση της γραμμής κατασκευής boilers με την τμηματική εισαγωγής ρομποτικών βραχιόνων. Στη συνέχεια αυτοματοποιήθηκαν οι εργασίες διαμόρφωσης συγκόλλησης, διακίνησης και συναρμολόγησης. Ακολούθησε, η πλήρης αυτοματοποίηση της δεύτερης γραμμής παραγωγής ηλιακών συλλεκτών με εισαγωγή νέων ρομποτικών βραχιόνων. Το αποτέλεσμα της αυτοματοποίησης ήταν η βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων (συγκολλήσεις, ποιότητα συναρμολόγησης), η κάθετη αύξηση της παραγωγικότητας, η μείωση της έντασης εργασίας στις χειρωνακτικές εργασίες, η σημαντική βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας και η ευελιξία στην παραγωγή νέων προϊόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Gizelis Robotics συνέβαλε ουσιαστικά στο πρώτο 5G campus network (ιδιωτικό δίκτυο) στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας στο εργοστάσιο της Calpak με την COSMOTE και την Ericsson. Η COSMOTE ανέλαβε την ενσωμάτωση (integration) στο δίκτυο των συνδεδεμένων ρομποτικών μηχανημάτων της Gizelis Robotics και των augmented reality (AR) εφαρμογών της εταιρίας PTC για τη συλλογή και αξιοποίηση δεδομένων που παράγονται από τους ρομποτικούς μηχανισμούς, διαμορφώνοντας ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα αυτοματοποίησης της παραγωγής. Έτσι το εργοστάσιο αυξάνει και βελτιστοποιεί την παραγωγή, επιτυγχάνοντας παράλληλα λιγότερες διακοπές στη λειτουργία της και χαμηλότερο κόστος.

Ο κ. Ευάγγελος Γκιζελής, Ιδρυτής και Πρόεδρος της Gizelils Robotics σημειώνει: «Η Gizelis Robotics συνεισφέρει δυναμικά με την τεχνογνωσία της στη δημιουργία ‘Smart Factory’ στο πλαίσιο του smart manufacturing στην Ελληνική και διεθνή βιομηχανία. Το 1ο ‘έξυπνο’ εργοστάσιο της Calpak στην Ελλάδα έγινε πραγματικότητα μέσα από ένα πολυσύνθετο ρομποτικό έργο. Με τη χρήση robots και cobots οι κατασκευαστές θα αξιοποιούν και ταυτόχρονα θα επωφελούνται από το συνδυασμό του machine learning, του εξειδικευμένου λογισμικού, των big data και τη ρομποτική για σταδιακή μετάβαση σε νέα, πρωτοφανή επίπεδα αποτελεσματικότητας και ανταγωνιστικότητας».

Βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=0rYSpbFcS30

https://www.youtube.com/watch?v=yQh9l62pmgE

GIZELIS ROBOTICS

Βιομηχανική & επιχειρηματική αριστεία ρομποτικής
Η Gizelis Robotics είναι η πιο σύγχρονη εταιρία ρομποτικών λύσεων, προϊόντων και βιομηχανικών εφαρμογών στην Ελλάδα. Παρέχει τόσο μοναδικές και κατ’ απαίτηση ρομποτικές λύσεις όσο και συνδυαστικές λύσεις ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης στην Ελληνική βιομηχανία και αγορές του εξωτερικού.

BROOKSTREET EQUITY PARTNERS LLP

Η Brookstreet Equity Partners (“Brookstreet”) είναι στρατηγικός εταίρος της Gizelis Robotics. Υποστηρίζει τον τομέα ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης της Gizelis Robotics. Η συνεργασία συνδυάζει την οικονομική εμπειρογνωμοσύνη και εμπορική υποστήριξη της Brookstreet στην Gizelis Robotics στο πλαίσιο της ανάπτυξης της αγοράς αυτοματισμών Industry 4.0.

Website links – www.grobotics.eu, https://brookstreetequity.com/