Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Συνδέσμου μας και της ΠΕΤΕΤ (Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων) και τη στήριξη του ΣΕΒΤ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων)τη πρώτη εκπαιδευτική Ημερίδα στην Ελλάδα για τις απώλειες τροφίμων και ποτών και τονίστηκε ο καθοριστικός ρόλος της συσκευασίας στη μείωση των υψηλών απωλειών που καταγράφονται στην εφοδιαστική αλυσίδα.
Οι άρτιες αναλύσεις του κ. Χ. Μουρτζιόπουλου (Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας Μπάρμπα Στάθης Α.Ε.), κ. Θ. Παρασκευόπουλου (R&D Χατζόπουλος Α.Ε.) και της κ. Α. Αντωνίου (Γεωπόνο –Τεχνολόγος Τροφίμων),καθόρισαν το τεχνικό πλαίσιο της Ημερίδας. Με τη συνεισφορά των ακαδημαϊκών συνεργατών (ομάδα Δρ. Π. Ταούκη στο ΕΜΠ, Δρ. Θεοφανία Τσιρώνη – Δρ. Ελένη Γώγου, Δρ. Σ. Παπαδάκης Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Δρ. Α. Καναβούρα ΓΠΑ),παρατέθηκαν οι νέες τεχνολογίες, που αναπτύσσονται στα ερευνητικά εργαστήρια και εφαρμόζονται με επιτυχία στη βιομηχανία. Τέλος πρέπει να τονίσουμε τις ομιλίες των Ν. Φαραντούρη (Sustainability Manager GR & CY, COCA COLA 3E Ελλάδος ΑΕΒΕ & Επιτροπή Περιβάλλοντος ΣΕΒΤ) και Π. Καστανά (Region Manufacturing Services & Packaging / NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε), που κατέδειξαν πως το όραμα για την προστασία των τροφίμων και του περιβάλλοντος,μετουσιώνεται σε βιομηχανική πρακτική ακολουθώντας επιτυχημένες στρατηγικές.
Η προσέλευση των συμμετεχόντων και το υψηλό επίπεδο των ομιλητών δημιουργούν νέα δεδομένα στις επιστημονικές Ημερίδες που θα εξακολουθήσουν.Οι πρωτοβουλίες για τον περιορισμό των απωλειών των τροφίμων δεν εξαντλούνται σε μια εκδήλωση. Ο ΣΥΒΙΠΥΣ ως μέλος της διεθνούς πρωτοβουλίας SAVE FOOD θα συνεχίσει τις εστιασμένες δράσεις στο επιστημονικό αυτό πεδίο.
—