Foodtech 2021 – Επιστημονικές Ημερίδες

Foodtech 2021 – Επιστημονικές Ημερίδες

Η μεγάλη Έκθεση Τεχνολογίας και Εξοπλισμού για τον κλάδο Τροφίμων και Ποτών Foodtech, επανέρχεται δυναμικά και με ασφάλεια, σε συνθήκες Covid Free από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου 2021,στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo.  

Ο ΣΥΒΙΠΥΣ συμμετέχει και υποστηρίζει μια σειρά από εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης τηρώντας τα Πρωτόκολλα Ασφαλείας.  

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ειδικού ενδιαφέροντος για τον κλάδο της Συσκευασίας όπως έχει διαμορφωθεί έως σήμερα,δίνεται στον ακόλουθο ιστότοπο: 

https://foodtech.gr/

https://foodtech.gr/special-events/

 

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 

Θέμα ενότητας: Βιομηχανία 4.0: Η επίδρασή της, στην ανάπτυξη της Βιομηχανίας Τροφίμων

13:00-14:20

Οι νέες τεχνολογίες στην παραγωγή των τροφίμων
Εισαγωγή στις νέες τεχνολογίες (Big Data/ Blockchain / Artificial Intelligence / 5G)
Παρουσίαση νέων τεχνολογιών με εφαρμογή στη Βιομηχανία Τροφίμων
Παρουσιάσεις εταιρειών τροφίμων που χρησιμοποιούν συγκεκριμένες εφαρμογές

14:20-15:30

Η ψηφιακή εποχή και το ανθρώπινο δυναμικό του Κλάδου των Τροφίμων
Ομιλητές: Εκπρόσωποι εταιρειών, HR Experts, Γ.Γ Βιομηχανίας

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 

Θέμα ενότητας: Νέες τάσεις στην ασφάλεια τροφίμων

12:00-14:00

H επίπτωση της νομοθεσίας και των νέων υλικών στη βιομηχανία τροφίμων
Συντονιστής: Νικόλαος Γκιώνης, Τεχνολόγος τροφίμων MSc, μέλος διοίκησης ΠΕΤΕΤ
Ομιλητές: Παναγιώτα Δρίλια, Χημικός PhD, Αναλυτικά εργαστήρια Τσακαλίδης, Ζωή Μούσια, Χημικός Μηχανικός PhD, Διεύθυνση αξιολόγησης επικινδυνότητας & διατροφής ΕΦΕΤ, Κωνσταντίνος Σάμιος, Διευθυντής Διασφάλισης ποιότητας ΤΣΙΜΗΣ Α.Ε., Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Διευθυντής ανάπτυξης υλικών συσκευασίας, Chipita, Ιωάννης Ρώσσης, Προϊστάμενος Ελέγχου & Διαχείρισης Ποιότητας, EΛΣΑ SILGAN Μεταλλικές Συσκευασίες

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 

Θέμα ενότητας: Ψηφιακά εργαλεία για την βιομηχανία τροφίμων και ποτών

14.00 – 14.10

Χαιρετισμοί, εισαγωγή στην ημερίδα

14.10 – 14.30

ΟΕΕ: παγκόσμιος δείκτης συνολικής απόδοσης της παραγωγής. Case-study από βιομηχανία κονσερβοποιίας: EVOCON, βελτίωση παραγωγικότητας με μια απλή cloud εφαρμογή

Ομιλητές: Σπύρος Βαμβακάς, Αντιπρόεδρος HMS, Σύμβουλος Βιομηχανίας, Αντιπρόσωπος Ελλάδας & Κύπρου της EVOCON, Θανάσης Μακρής, Operations Manager ΕΛΒΑΚ ΑΕ

14.30 – 14.50

CMMS στη βιομηχανία τροφίμων
Ομιλητής: Γιώργος Ευφραιμίδης, Πρόεδρος HMS, Γενικός Διευθυντής Atlantis Engineering

14.50 – 15.10

Longeviter Cloud CRM κάθετη εφαρμογή στον τομέα Flexo – Roto (study case)
Ομιλητής: Anestis Vatsioannidis, Executive Manager, ACCESSIT LTD 

15.10 – 15.30

Διαγνωστικές τεχνολογίες στη βιομηχανία τροφίμων
Ομιλητής: Δημήτρης Σαγγιώτης, Αντιπρόεδρος HMS, Διαχειριστής Αρπέδων ΙΚΕ

15.30 – 15.50 

Augmented Reality Technologies in Manufacturing and Maintenance in food companies
Ομιλητής: Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Μέλος ΔΣ HMS, Adaptit 

15.50 – 16.10

Διασφαλιση ποιοτητας με συστήματα ελέγχου παραγωγής
Ομιλητής: Θοδωρής Παπαδόπουλος, Business Development Alpiconn

16.10 – 16.30

Q&A session

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 

Θεματική ενότητα: Δράσεις μείωσης της σπατάλης τροφίμων κατά μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας

14.00-14.10

Θέμα: Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων» στην Ελλάδα – Στόχοι και Δράσεις

Ομιλητής: Ντία Χωραφά, ΑμΚΕ Μπορούμε – Συντονιστής Συμμαχίας (foodsavingalliancegreece.gr)

14.10-15.10

Παρουσίαση προγραμμάτων και δράσεων για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων που υλοποιούν Μέλη της Συμμαχίας

Θέμα: Ποσοτικοποίηση της σπατάλης τροφίμων σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα ενός σουπερμάρκετ
Ομιλητές: Διονύσης Διονυσόπουλος, Procurement Services & Quality Assurance, Buying Division, ΑΒ Βασιλόπουλος , Κάτια Λαζαρίδη, Καθηγήτρια, Τμήμα Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Θέμα: Η σπατάλη τροφίμων μας αφορά όλους!
Ομιλητής: Αλεξάνδρα Βασιλακοπούλου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας ΔΕΛΤΑ

Θέμα: Επιτυχία στη μείωση της σπατάλης προϊόντων
Ομιλητές: Αγγελική Ιωσηφίδου, Marketing & Communication Director, Eurocatering, Ιωάννα Αγγελοπούλου, Quality & Assurance Director, Eurocatering

Θέμα: Καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων: ηθικό, κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντολογικό θέμα
Ομιλητής: Τάσος Στάθης, Head of Supply Chain and Quality manager, Nutricia

Σύνδεσμος Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας (ΣΥΒΙΠΥΣ)