ΑlfaSolid – Ημερίδα Αντίστροφης Μηχανολογίας και Ποιοτικού Ελέγχου

ΑlfaSolid – Ημερίδα Αντίστροφης Μηχανολογίας και Ποιοτικού Ελέγχου

Αγαπητοί φίλοι και χρήστες του SOLIDWORKS,

Mε επιτυχία διεξήχθη και φέτος η ημερίδα που οργανώσαμε στις 20 Μαΐου 2018 στο ξενοδοχείο Stanley στην Αθήνα, σχετικά με τις τεχνολογίες Αντίστροφης Μηχανολογίας και Ποιοτικού Ελέγχου. Στην Ημερίδα ανακοινώθηκε και η νέα συνεργασία της AlfaSolid με την εταιρεία Faro Technologies.

  • Η Ημερίδα ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από τον Διευθυντή της AlfaSolid, κ. Δημήτριο Μανώλη και με την παρουσίαση της Τεχνολογίας Ψηφιακών Σαρωτών και Συστημάτων Μετρολογίας.

 

  • Ακολούθησε επίδειξη του 3D Scanner Rexcan Cs+ και των νέων προϊόντων της εταιρείας Solutionix από τον κ. Ιωάννη Νικόπουλο (application engineer της AlfaSolid).

  • Στη συνέχεια ακολούθησε διαδικτυακή παρουσίαση των 3D Scanner Faro από τον κ. Paul Chesmore της εταιρείας Faro Technologies.

 

  • Το δεύτερο μέρος της ημερίδας καλύφθηκε με την παρουσίαση του έργου στον Πανάγιο Τάφο Ιεροσολύμων, από τον καθηγητή του ΕΜΠ Ανδρέα Γεωργόπουλο του τμήματος Τοπογράφων Μηχανικών. Το εργαστήριο Φωτογραμμετρίας του ΕΜΠ, σε συνδυασμό με τα τμήματα Χημικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων, Αγρονόμων και Τοπογράφων και Πολιτικών Μηχανικών, με Επιστημονικά Υπεύθυνη την κυρία Μοροπούλου, ανέλαβε την Αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου, χρησιμοποιώντας τα προϊόντα Faro.

  • Ακολούθησε η παρουσίαση του κ. Αλέξανδρου Αντωνίου της εταιρείας Hercules Propeller, ο οποίος ανέδειξε την εφαρμογή των Scanner Faro στη συντήρηση και τροποποίηση των πλοίων.

 

  • Τέλος, έγινε επίδειξη του λογισμικού Geomagic DesignX της 3D Systems για την επεξεργασία νέφους σημείων και ανάκτηση γεωμετρίας, καθώς και των λογισμικών Geomagic ControlX & SOLIDWORKS Inspection για Ποιοτικό Έλεγχο και αναφορές Ποιοτικού Ελέγχου, από τον κ. Ανδρέα Σαβούρδο (application engineer της AlfaSolid) και κ. Ιωάννη Νικόπουλο.

 

Ευχαριστούμε πολύ όσους παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν την Ημερίδα μας.

Δελτίο τύπου της AlfaSolid