Η Alstom θα παραδώσει 36 συρμούς Metropolis για τις γραμμές 8 και 9 του μετρό του Σάο Πάολο

Η Alstom θα παραδώσει 36 συρμούς Metropolis για τις γραμμές 8 και 9 του μετρό του Σάο Πάολο

22 Ιουλίου 2021 – Η Alstom, παγκόσμιος ηγέτης στην έξυπνη και βιώσιμη κινητικότητα, επιλέχθηκε από την παραχωρησιούχο εταιρεία των γραμμών 8 και 9 ViaMobilidade, για να παραδώσει 36 συρμούς οκτώ βαγονιών, που θα εξυπηρετούν τις γραμμές 8-Diamante και 9-Esmerala στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Τα νέα τρένα αποτελούν μέρος της δέσμης βελτιώσεων και αναβαθμίσεων που έχει αναλάβει η παραχωρησιούχος εταιρεία, η οποία απέκτησε πρόσφατα την ευθύνη λειτουργίας και συντήρησης και των δύο σιδηροδρομικών γραμμών Metropolis για 30 χρόνια.

 

Ο νέος αυτός στόλος τρένων Metropolis απαρτίζεται από τρένα του ίδιου μοντέλου με αυτά της σειράς 9000, που λειτουργεί η Companhia Paulista de Trens Metropolitano (CPTM) επί του παρόντος στις γραμμές 12 και 13. Επιπλέον, τα νέα αυτά τρένα θα λειτουργούν με το σύστημα  Αυτόματου Ελέγχου Αμαξοστοιχίας (Automatic Train Control – ATC) της Alstom. Κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα, το κύριο πλεονέκτημα αυτών των συρμών είναι η μεγάλη τους ανθεκτικότητα, με το κέλυφος αμαξώματος να διαρκεί περισσότερο από 40 χρόνια και να είναι ελαφρύτερο σε σύγκριση με αντίστοιχα μοντέλα κατασκευασμένα από απλό χάλυβα. Επιπλέον, καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και, κατά συνέπεια, είναι πιο πράσινα . Η μέγιστη χωρητικότητα του κάθε συρμού είναι   2.600 επιβάτες.

 

Τα τρένα θα έχουν  πόρτες και διαδρόμους που προσφέρουν βέλτιστη  ροή επιβατών και ελευθερία κινήσεων, καθώς και χώρους ειδικά διαμορφωμένους για άτομα με μειωμένη κινητικότητα. Τα μεγάλα παράθυρα και οι πόρτες θα παρέχουν απρόσκοπτη ορατότητα στον εξωτερικό χώρο, εξασφαλίζοντας στον επιβάτη ένα ομαλό, ασφαλές και άνετο ταξίδι. Παράλληλα, τα τρένα θα διαθέτουν και σύγχρονες τεχνολογίες, όπως η καταμέτρηση επιβατών, οι δυναμικοί  χάρτες γραμμών, οθόνες και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης , καθώς και σύστημα πυρανίχνευσης – πυρόσβεσης. .

 

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι  που η ViaMobilidade επέλεξε την Alstom για την κατασκευή των νέων συρμών  των γραμμών 8 και 9, στηρίζοντας τα σχέδια  της κυβέρνησης και της CPTM για την παροχή ασφαλών, αξιόπιστων  και αποτελεσματικών δημόσιων συγκοινωνιών στους επιβάτες του Σάο Πάολο. Αυτή η συμφωνία ισχυροποιεί τη θέση της Alstom ως ένας πραγματικά παγκόσμιος πάροχος υπηρεσιών κινητικότητας με καινοτόμες λύσεις, που ικανοποιούν τις ανάγκες κάθε πελάτη,» αναφέρει ο Pierre Bercaire, Διευθύνων Σύμβουλος της Alstom Βραζιλίας.

 

Οι γραμμές 8 και 9 του Μετρό  μεταφέρουν περισσότερους από ένα εκατομμύριο επιβάτες ημερησίως, σύμφωνα με τα προ-πανδημίας διαθέσιμα στοιχεία. Η γραμμή 8, η οποία συνδέει το Júlio Prestes με το Amador Bona, έχει μήκος 41,6 χιλιόμετρα,  διαθέτει 22 σταθμούς και  εξυπηρετεί  τους δήμους Osasco, Carapicuíba, Barueri, Jandira και Itapevi. Η γραμμή 9 συνδέει το Osasco με το Grajaú, με μήκος 32 χιλιόμετρα,  18 σταθμούς και  εξυπηρετεί τις πόλεις Σάο Πάολο και Osasco.

 

Η παραγωγή θα ολοκληρωθεί στη βιομηχανική μονάδα της Alstom στο Taubaté, στην πολιτεία του Σάο Πάολο και η Alstom πρόκειται να επενδύσει σε μία νέα γραμμή παραγωγής, που θα διπλασιάσει την παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου και θα συμβάλει στη δημιουργία περισσότερων από 500 νέων θέσεων εργασίας. Εκτός από την παραγωγή τρένων Metropolis για το μετρό του Σάο Πάολο, στο εργοστάσιο Taubaté θα πραγματοποιηθεί επίσης και η κατασκευή τρένων Metropolis για το Βουκουρέστι, στην Ρουμανία και την Ταϊπέι στην Ταϊβάν

 

Με μια ευελιξία που προσφέρει μεγάλη επιλογή διαφορετικών διαμορφώσεων των συρμών,  η σειρά  Metropolis της Alstom βρίσκεται σε λειτουργία για πάνω από 20 χρόνια ανά τον κόσμο. Πάνω από 30 πόλεις έχουν παραγγείλει ή χρησιμοποιούν ήδη τρένα Metropolis, συμπεριλαμβανομένου του Άμστερνταμ, της Σιγκαπούρης, του Παναμά, της Βαρκελώνης, του Παρισιού, του Ριάντ, του Ντουμπάι, του Σίδνεϊ, του Μόντρεαλ, του Ρίο ντε Τζανέιρο και Σαντιάγο.

Το Alstom αποτελεί εμπορικό σήμα του Ομίλου Alstom

Τα Alstom™ και Metropolis™ είναι κατοχυρωμένα εμπορικά σήματα του Ομίλου Alstom

 

Σχετικά με την Alstrom

Ανοίγοντας τον δρόμο για μια πιο πράσινες και έξυπνες μεταφορές παγκοσμίως, η Alstom αναπτύσσει και διαθέτει στην αγορά ολοκληρωμένα συστήματα που θέτουν τα βιώσιμα θεμέλια για το μέλλον των συγκοινωνιών. Η Alstom προσφέρει ένα πλήρες φάσμα εξοπλισμού και υπηρεσιών, από τρένα υψηλής ταχύτητας, μετρό, τραμ και ηλεκτροκίνητα λεωφορεία μέχρι ολοκληρωμένα συστήματα, εξατομικευμένες υπηρεσίες, καθώς και λύσεις υποδομών, σηματοδότησης και ψηφιακής κινητικότητας. Η εταιρεία διαθέτει 150.000 οχήματα για εμπορική χρήση παγκόσμια. Με την συγχώνευση με την  Bombardier Transportation που πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2021, τα proforma έσοδα του νέου, διευρυμένου Ομίλου έφτασαν τα €14 δις για την περίοδο 12 μηνών που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2021. Με έδρα στη Γαλλία, η Alstom έχει παρουσία σε 70 χώρες και απασχολεί πάνω από 70.000 εργαζόμενους

www.alstom.com