Με 18 επιχειρήσεις Ελλάδα και Κύπρος στη Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής, Δομικών Υλικών και Συστημάτων, BAU 2019, στο Μόναχο

Με 18 επιχειρήσεις Ελλάδα και Κύπρος στη Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής, Δομικών Υλικών και Συστημάτων, BAU 2019, στο Μόναχο

Δεκαεπτά ελληνικές και μία κυπριακή επιχείρηση έλαβαν μέρος, μεταξύ των 2.250 εκθετών, στη Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής, Δομικών Υλικών και Συστημάτων, BAU, που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο, από τις 14 έως τις 19 Ιανουαρίου 2019.

 

Πρόκειται για τις εταιρίες: A.C. Technometal Ltd, Alchimica SA, Alumil SA, Aluminco SA, ARISTON GLASS LTD, Convex SA, DOMOCHEMICAL SA, Elastotet SA, Eltop Trokoudes Bross SA, Elval Colour SA, ELVIAL SA, Helm Hellas SA, Ieronimakis Inox SA, INAL-INTERMETAL SA, ISOMAT SA, ORAMA MINIMAL FRAMES Ltd, PCA PAPADOPOULOS S+A OVEE και PERFECT SHADE SA. 

 

Φέτος, η έκθεση, που λαμβάνει χώρα για περισσότερα από πενήντα χρόνια, έσπασε όλα τα ρεκόρ συμμετοχής, καθώς για πρώτη φορά προσέγγισε πάνω από 250.000 επισκέπτες, μεταξύ αυτών 85.000 εμπορικούς επισκέπτες από χώρες εκτός Γερμανίας.

 

Η BAU παρουσίασε και πάλι καινοτόμες λύσεις σε όλες τις κατηγορίες των δομικών υλικών αλλά και σε θέματα ενεργειακής τεχνολογίας και εξοικονόμησης ενέργειας κτιρίου. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι στην πέμπτη χρονιά της “Long Night of Architecture“ έλαβαν μέρος περισσότεροι από 35.000 ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι έζησαν μια μοναδική εμπειρία αρχιτεκτονικής κτιρίων στην πόλη του Μονάχου. Επίσης, ο νέος τομέας, που προστέθηκε στη φετινή έκθεση και πιο συγκεκριμένα στην αίθουσα C2, παρουσίασε αναλυτικά στο κοινό τις τεχνολογίες και το φωτισμό των κτιρίων.

 

Με το σλόγκαν “We connect, we maximize, we inspire”, το «Ψηφιακό Χωριό» (Digital Village) στην αίθουσα C5 πρόβαλλε για πρώτη φορά ψηφιακές καινοτόμες ιδέες γύρω από τη βιομηχανία των κτιρίων σε συνδυασμό με τις τελευταίες εξελίξεις λογισμικού, ενώ οι start-ups εταιρίες είχαν την ευκαιρία να προωθήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες.

 

Τέλος, λόγω της αυξημένης ζήτησης για τον τομέα της ψηφιοποίησης στον κατασκευαστικό κλάδο, έγινε η παρουσίαση της digitalBAU, της νέας έκθεσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 13 Φεβρουάριου 2020 στην Κολωνία. Εκεί θα παρουσιαστεί για δεύτερη φορά και το «Ψηφιακό Χωριό».

 

Σημειώνεται ότι η επόμενη BAU θα ανοίξει ξανά τις πύλες της από τις 11 έως τις 16 Ιανουαρίου 2021.

 

Κάθε ενδιαφερόμενη εταιρία μπορεί για τη συμμετοχή της στις επόμενες εκθέσεις να επικοινωνήσει με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επίσημο αντιπρόσωπο του Εκθεσιακού Οργανισμού του Μονάχου στην Ελλάδα και Κύπρο, ή να επισκεφθεί την ειδική ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου για τις εκθέσεις: www.german-fairs.gr καθώς και την ιστοσελίδα της έκθεσης: www.bau-muenchen.com