Ανοιχτή Ημερίδα Συγκολλήσεων – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανοιχτή Ημερίδα Συγκολλήσεων – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία, το Σάββατο 04 Ιουνίου 2022, η «Ανοιχτή Ημερίδα Συγκολλήσεων», που συνδιοργάνωσε ο Φορέας Πιστοποίησης Συστημάτων Διαχείρισης «AXIA CERT» με τον «Κόσμο της Συγκόλλησης», στις αίθουσες της AXIA CERT στην Αθήνα.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο Γενικός Δ/ντής της AXIA CERT κ. Χάρης Μπακολουκάς, καλωσόρισε με χαρά τους συμμετέχοντες και επισήμανε την αναγκαιότητα δημιουργίας κύκλου ημερίδων ενημερωτικού και επικοινωνιακού χαρακτήρα, για τον σπουδαίο αυτό τεχνικό κλάδο των Συγκολλητών, που τείνουν να εκλείψουν ενώ είναι τόσο απαραίτητη η συμβολή τους στη σύγχρονη βιομηχανία.

Οι εκ των διοργανωτών, κ. Γιάννης Ωραιόπουλος, Σύμβουλος Συγκολλήσεων, Εκπαιδευτής ηλεκτροσυγκολλητών και κ. Γιώργος Ασημακόπουλος,BSc-MSc-MBA/CEng & Senior Member of TWI-IIW/EWF, ανέπτυξαν με πολύ ενδιαφέροντες εισηγήσεις τα πολύ φλέγοντα καθημερινά θέματα των συγκολλητών, όπως η Κρίση του επαγγέλματος του συγκολλητή, η Άδεια, Πιστοποίηση και νομοθεσία, η Υγεία και Ασφάλεια Εργασίας. Επίσης ο κ. Γιώργος Οργανόπουλος, Μηχανολόγος Μηχανικός, Μηχανικός Συγκολλήσεων, Σύμβουλος ISO – CE, παρουσίασε την Πιστοποίηση ISO-3834 για τις συγκολλήσεις τήξης μεταλλικών προϊόντων.

Παρευρέθηκαν και εξέθεσαν τα προϊόντα τους οι υποστηρικτές της Ημερίδας :

ROUSSAKIS Supplies IKE, Εισαγωγές & αντιπροσωπείες βιομηχανικού-ναυτιλιακού εξοπλισμού

NOVAPAX HELLAS, Αντιπρόσωπος συστημάτων Laser Welding και Micro welding,

MEK- Κωνσταντίνος Κουτσέρης & ΣΙΑ ΟΕ, Προώθηση μηχανολογικού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας

GO Ahead, Σύμβουλοι ISO-CE,

MOULDING, Μήτρες και εργαλεία (περιοδικό)

Οι διοργανωτές προγραμματίζουν σειρά Ημερίδων που θα καλύψουν θέματα συνδεδεμένα με τις εξελίξεις του χώρου της Συγκόλλησης, προκειμένου να παρέχουν στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων, έγκαιρης και πληρέστερης ενημέρωσης με απώτερο σκοπό τη διάχυση της γνώσης στο σύνολο του χώρου. Εκτός από την Αθήνα Ημερίδες θα οργανωθούν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με αρχή στην Θεσσαλονίκη.

Πηγή