Παγκόσμια πρεμιέρα: DMU 200 Gantry

Παγκόσμια πρεμιέρα: DMU 200 Gantry

Επιτάχυνση των 0.5 g για εξαιρετικά δυναμική κατεργασία μεγάλων κομματιών έως 10.000 kg σε αποτύπωμα μικρότερο των 24 m².

 

5-αξονική μηχανουργική κατεργασία με άτρακτο έως 30,000 στροφές/λεπτό και με επιλογή  ενσωμάτωσης τεχνολογίας Lasertec ή Ultrasonic

 

  • Δυναμική:5 g επιτάχυνση και 50 m/min ταχεία πρόωση (X/Y/Z)
  • Μεγάλος χώρος κατεργασίας: Με διαδρομές αξόνων 2,000 × 2,000 × 1,200 mm (X/Y/Z), προαιρετικά 4,000 mm διαδρομή του X άξονα, σε αποτύπωμα των 24m²
  • Υψηλή σταθερότητα: Βάση μηχανής από χυτοσίδηρο
  • Μεγάλο φορτίο τραπεζιού: Κομμάτια έως 10,000 kg
  • Υψηλό βαθμό ευελιξίας: 45° ή 90° κεφαλή φρεζαρίσματος για 5-αξονική μηχανουργική κατεργασία με έως 30,000 στροφές/λεπτό
  • Ενσωμάτωση τεχνολογίας: Προαιρετική ενσωμάτωση ULTRASONIC για την μηχανουργική κατεργασία CFRP / GRP ή LASERTEC για texturing επιφάνειας

 

Η DMU 200 Gantry της DMG MORI συνδυάζει εντυπωσιακά την μηχανουργική κατεργασία μεγάλων κομματιών και τη μέγιστη δυναμική. Οι χρήστες από την αεροναυπηγική βιομηχανία και την αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς και τον ενεργειακό τομέα επωφελούνται από την εν λόγω μηχανή. Με την 5-αξονική μηχανουργική κατεργασία με έως 30,000 στροφές/λεπτό και προαιρετική ενσωμάτωση τεχνολογίας ULTRASONIC ή LASERTEC, καθίσταται εφικτή η συμφέρουσα οικονομικά κατεργασία πιο σύνθετων εξαρτημάτων που ζυγίζουν μέχρι 10,000 kg από αλουμίνιο ή άλλα σύνθετα υλικά, καθώς και συγκολλητά εξαρτήματα. Το μηχάνημα είναι εύκολο να φορτωθεί από τo πάνω μέρος του με γερανό. Ο σχεδιασμός low gantry της DMU 200 επιτρέπει τη βέλτιστη αξιοποίηση της περιοχής εργασίας. Με αποτύπωμα όχι μεγαλύτερο από 4,300 x 5,400 mm, το μηχάνημα επιτυγχάνει διαδρομές αξόνων 2,000 x 2,000 x 1,200 mm, με το οποίο η DMG MORI συμπληρώνει επιτυχώς την γκάμα προϊόντων της μεταξύ της DMF και της  DMU P σειράς. “Η αναλογία της μεγάλης περιοχής εργασίας των 2 x 2 m σε αποτύπωμα μικρότερο των 24 m² έχει εμπνεύσει και έχει εκπλήξει ευχάριστα τους πελάτες μας”, λέει ο Markus Rehm, Managing Director της DECKEL MAHO Seebach GmbH. Θα μπορούσαν να το δουν ιδίοις όμμασι από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους στο εργοστάσιο της DECKEL MAHO στο Seebach, συνεχίζει ο κος. Rehm, και υπογραμμίζει πως: “Η DMU 200 Gantry είναι η ιδανική μηχανή που έρχεται και συμπληρώνει την γκάμα των προϊόντων της DMG MORI στο εργοστάσιο μας στο Seebach.”

Η DMU 200 Gantry έχει εκτεταμένο σύστημα μέτρησης ψύξης για μέγιστη ακρίβεια και ποιότητα επιφάνειας.

 

Ο συνδυασμός της βάσης της μηχανής από χυτοσίδηρο και ο σχεδιασμός σε μορφή πυλώνα γερανού δημιουργεί μια στέρεη βάση για την υψηλή δυναμική. Με ταχεία πρόωση με ως 50 m/min και επιτάχυνση 0.5 g, μπορεί να κατεργαστεί αποτελεσματικά τα μεγάλα εξαρτήματα. Διατίθενται δύο κεφαλές φρεζαρίσματος, μια 45° και μια 90°, για ταυτόχρονη 5-αξονική μηχανουργική κατεργασία ανάλογα με το πεδίο εφαρμογής.

Η πρώτη κεφαλή επιτρέπει την ταχύτερη δυνατή χρήση της περιοχής εργασίας, ενώ η κεφαλή των 90° επιτρέπει την χρήση ατράκτων με ειδικές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης της ατράκτου compactMASTER με ταχύτητα περιστροφής 20,000 στροφών/λεπτό ως βασική επιλογή στην 5-αξονική μηχανή. Επιπρόσθετα, υπάρχουν τρεις εκδόσεις ατράκτου με ταχύτητα περιστροφής 24,000 στροφές/λεπτό, 28,000 στροφές/λεπτό και 30,000 στροφές/λεπτό. Η κάθετη 3-αξονική έκδοση της DMU 200 Gantry είναι εξοπλισμένη από το εργοστάσιο με άτρακτο speedMASTER 20,000 στροφών/λεπτό. Σε αυτό προστίθεται προαιρετικά η ULTRASONIC κεφαλή φρεζαρίσματος, καθώς και η LASERTEC τεχνολογία texturing επιφάνειας. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πλήρη μηχανουργική κατεργασία χυτών εξαρτημάτων συμπεριλαμβάνοντας την δόμηση της επιφάνειας.

Για την κατεργασία σύνθετων υλικών ή μοντελοποίηση υλικών όπως το Ureol, είναι προαιρετικά διαθέσιμο τριμερές σύστημα εξαιρετικά αποτελεσματικής απομάκρυνσης σκόνης. Αυτό αποτελείται από ένα σύστημα στην άκρη της ατράκτου, στην περιοχή του τραπεζιού και στην περιοχή εργασίας με συνεχή ογκομετρική ροή. Η μηχανή σχεδιάστηκε εξ αρχής με αυτό το σύστημα ως βασική  ιδέα.

Ο μύλος εργαλείων toolSTAR της DMG MORI έχει 30 θέσεις στη βασική έκδοση. Προαιρετικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως και 120 θέσεις εργαλείων. Η καλή προσβασιμότητα του μύλου εργαλείων από μπροστά με ξεχωριστό πίνακα ελέγχου αποτελεί μέρος του εργονομικού σχεδιασμού της μηχανής. Η DMU 200 Gantry είναι προσβάσιμη από δύο πλευρές.

Το τερματικό ERGOline της DMG MORI  με οθόνη αφής 21.5″  και CELOS μπορεί να περιστραφεί εύκολα και στις δυο πλευρές. Στο μέλλον, η DMG MORI θα προσφέρει CELOS με HEIDENHAIN για την DMU 200 Gantry. Παράλληλα, διατίθενται επιλεγμένοι Τεχνολογικοί Κύκλοι της DMG MORI. Τέτοια παραδείγματα είναι το 3D quickSET για υψηλότερη κινηματική ακρίβεια και το ATC για κορυφαία ποιότητα επιφάνειας.

Εάν ζητηθεί, το μηχάνημα παρέχεται με δυνατότητα φόρτωσης τεμαχίου διαμέσου του τραπεζιού. Σε αυτή την περίπτωση, ο πίνακας ελέγχου τοποθετείται δίπλα στο μηχάνημα, πράγμα που επιτρέπει εύκολη πρόσβαση στην περιοχή εργασίας από το μπροστινό και το πίσω μέρος. Σχετική με αυτό είναι η δυνατότητα αυτοματοποίησης. Η εξαιρετική διαχείριση των γρεζιών εξασφαλίζει υψηλή αξιοπιστία. Τα γρέζια φτάνουν στο κρεβάτι της μηχανής και στις δύο πλευρές του τραπεζιού, από όπου πέφτουν ανεμπόδιστα στους γρεζομεταφορείς, οι οποίοι περιλαμβάνονται στην βασική έκδοση της μηχανής, και απορρίπτονται προς τα πίσω.

Όσον αφορά τις αγορές-στόχους, ο Markus Rehm έχει ένα ξεκάθαρο όραμα: “Η δυνατότητα φόρτωσης διαμέσου του τραπεζιού και οι δύο κεφαλές φρεζαρίσματος για την ταυτόχρονη 5-αξονική μηχανουργική κατεργασία, καθώς και η δυναμική επιτάχυνση έως 0,5 g ‘‘προορίζουν’’ τη μηχανή για την κατεργασία των δομικών μερών ή την κατεργασία πλακών αλουμινίου στον κλάδο της αεροδιαστημικής. Όσον αφορά την τιμή, η μηχανή μας κοστίζει μόνο το ήμισυ μιας συγκρίσιμης portal μηχανής.

Δελτίο τύπου της DMGMORI