Η Mitutoyo παρουσίασε τη νέα Μηχανή Μέτρησης Συντεταγμένων (CMM), τύπου προβόλου, για χρήση σε περιβάλλον παραγωγής

Η Mitutoyo παρουσίασε τη νέα Μηχανή Μέτρησης Συντεταγμένων (CMM), τύπου προβόλου, για χρήση σε περιβάλλον παραγωγής

Οι CMM σε περιβάλλον παραγωγής είναι αρκετά δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια λόγω της πραγματικής ανάγκης που προκύπτει για γρήγορες μετρήσεις κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά από μία κατεργασία. Η μέτρηση και ο συνεχής έλεγχος των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των κομματιών κατά τα διάφορα στάδια της διαδικασίας κατασκευής έχει αποδειχθεί ότι ελαχιστοποιεί τον συνολικό χρόνο της κατεργασίας αφού αφενός περιορίζει τα σκάρτα κομμάτια και αφετέρου περιορίζει τις ρυθμίσεις στις εργαλειομηχανές.

Η Mitutoyo παρουσίασε για πρώτη φορά στην έκθεση Control Expo 2019 της Στουτγάρδης το νέο μοντέλο CNC “MiSTAR 555” που έχει αναπτυχθεί ειδικά για αυτό το σκοπό.

Πρόκειται για μηχανή τύπου προβόλου με ωφέλιμες διαστάσεις 500Χ500Χ500mm, ανάγνωσης 0,1μm (0,0001mm) εξοπλισμένη με τις γνωστές κεφαλές και τα αξεσουάρ της Renishaw και το πανίσχυρο λογισμικό MCOSMOS της Mitutoyo.

Έχει ειδικό σχεδιασμό προστασίας από σκόνη και υγρασία καθώς και ιδιαίτερα ανθεκτικές  κλίμακες (scales) για δύσκολο βιομηχανικό περιβάλλον – απαραίτητα στοιχεία εφόσον δεν προορίζεται πλέον για λειτουργία σε ελεγχόμενο χώρο – και επιπλέον εγγυημένη ακρίβεια στο θερμοκρασιακό εύρος 10 – 40 oC. H λειτουργία της βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στο ρεύμα και είναι ανεξάρτητη από την τροφοδοσίας αέρα

Είναι στοιχεία που μπορούν να καλύψουν και τις πιο απαιτητικές συνθήκες εργασίας δεδομένης βέβαια και της ποιότητας κατασκευής της Mitutoyo (made in Japan). Και όλα αυτά σε συνδυασμό με πάρα πολύ ανταγωνιστική τιμή

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της  Γ. ΓΚΟΥΖΟΥΛΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ