Οι πρώτοι 1000 φίλοι της σελίδας Ο Κόσμος της Συγκόλλησης

Οι πρώτοι 1000 φίλοι της σελίδας Ο Κόσμος της Συγκόλλησης

Από τον Ιωάννη Ωραιόπουλο.

Φίλοι της σελίδας μας
Είναι μεγάλη η ικανοποίηση όταν μια σελίδα, με τόσο εξειδικευμένο περιεχόμενο όπως είναι η συγκόλληση των μετάλλων, αρκετά πριν κλείσει τον πρώτο χρόνο των γενεθλίων της, να συμπληρώνει τους πρώτους χίλιους φίλους που την ακολουθούν. Αυτό αποτελεί και μια ένδειξη των χιλιάδων ανθρώπων που υπηρετούν αυτή την τέχνη και της αναζήτησης αυτών για γνώση και επίλυση των προβλημάτων που τους απασχολούν, και που στην χώρα του Ηφαίστου δυστυχώς αυτά θεωρούνται πολυτέλεια.
Η σελίδα μας με επίγνωση ότι απευθύνεται σε τεχνίτες, πολλοί από τους οποίους διαθέτουν χρόνια εμπειρία και γνώση, νοιώθει βαριά την ευθύνη για της διατήρησης της ποιότητας και σοβαρότητας, σε έναν ρατσιστικό χώρο όπου η λέξη ηλεκτροσυγκολλητής σημαίνει ίσως κάτι το ευτελέστερο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της παιδείας μας σήμερα όπου όποιος δεν πάει σε πανεπιστήμιο να θεωρείται αγράμματος, ακαμάτης και άνθρωπος χωρίς κύρος. Το τι θα ήταν σήμερα ένας φτασμένος μηχανικός χωρίς δίπλα του έναν ισότιμο φτασμένο τεχνίτη δεν έχει απασχολήσει κανέναν. Και όμως. Θα ήταν ένας στρατηγός χωρίς τον φαντάρο που θα ορμήσει στην φωτιά της μάχης. 
Η σελίδα μας περιμένει και είναι ανοικτή και σε δικές σας παρατηρήσεις ή γραπτά θέματα, δεδομένου ότι κανένας δεν είναι παντογνώστης και ότι η τέχνη δεν εξελίχθηκε από την επιστήμη αλλά η επιστήμη κτίζεται επάνω στον θεμέλιο λίθο της λαικής παράδοσης και τέχνης.
Ευχαριστώ όλους σας
Γιάννης Ωραιόπουλος