ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ METAL MACHINERY 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ METAL MACHINERY 2018

Αθήνα 27 Νοεμβρίου 2018

 

Η ελληνική βιομηχανία, έχοντας ισχυρό παρόν και ελπιδοφόρο μέλλον, μπορεί να αποτελέσει αναπτυξιακό πυλώνα για την ελληνική οικονομία, παρέχοντας ποιοτικές και εξειδικευμένες θέσεις εργασίας. Αυτό είναι το ισχυρό μήνυμα που έστειλε η πρώτη ελληνική βιομηχανική έκθεση βιομηχανικού εξοπλισμού, τεχνολογιών παραγωγής και επεξεργασίας μετάλλου Metal Machinery 2018, που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου και ήδη αναδείχθηκε σε θεσμό για τον τεχνικό και βιομηχανικό κλάδο.

 

Οι αξιόλογοι εκθέτες αλλά και οι χιλιάδες επισκέπτες αγκάλιασαν με πρωτοφανή συμμετοχή την έκθεση που φιλοξενήθηκε στο Metropolitan  Expo στο Αεροδρόμιο και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Νοέμβριο του 2020, στην 2η διοργάνωση της Metal Machinery, με ακόμη περισσότερες συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επί 3 ημέρες, οι 103 υψηλού επιπέδου εκθέτες, έδωσαν την ευκαιρία σε χιλιάδες επισκέπτες στελέχη βιομηχανιών και μεταποιητικών επιχειρήσεων, βιοτέχνες και επαγγελματίες του κλάδου της παραγωγής, να δουν από κοντά τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα επεξεργασίας μετάλλου και προϊόντα βιομηχανικού εξοπλισμού.

Η Metal Machinery 2018 αποτέλεσε δυναμικού B2B εργαλείο καθώς στο πλαίσιο της έκθεσης έκλεισαν σημαντικές επιχειρηματικές συμφωνίες πώλησης εξελιγμένου βιομηχανικού εξοπλισμού τόσο σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες όσο και σε μικρότερες στην Ελλάδα. Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, διαπιστώθηκε σημαντικό ενδιαφέρον και εξαιρετικά μεγάλη ζήτηση για εξειδικευμένες λύσεις που ενισχύουν την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα και βελτιώνουν την ενεργειακή αποδοτικότητα.

Για τη σύγχρονη βιομηχανία, η έρευνα και καινοτομία αποτελούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Στο πλαίσιο αυτό ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή του Εργαστηρίου Τεχνολογίας και Κατεργασιών της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Σε δηλώσεις του κ. Γεωργίου Βοσνιάκου ,Καθηγητή και Μηχανολόγου Μηχανικού του ΕΜΠ, θεωρήθηκε σημαντική η συμμετοχή τους στην έκθεση για να παρουσιάσουν ακριβώς αυτή την πρακτική τους διάσταση στην αγορά αλλά και ευκαιρία για να έρθουν σε επαφή με τη βιομηχανία. Στο περίπτερο του Εργαστηρίου πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή νέων φοιτητών ειδικές παρουσιάσεις και σεμινάρια για την εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών, όπως του digitalization, στην βιομηχανική διαδικασία.

Ο κύριος Βασίλης Αποστόλου πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εισαγωγέων και Κατασκευαστών Μηχανημάτων και Επεξεργασίας Μετάλλου και ιδρυτής της ΠΡΟΜΑΚ ανέφερε: ‘’Αποτελεί πλέον ένα τεχνολογικό γεγονός. Είναι μια έκθεση που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Εν μέσω κρίσης, πραγματικά εξεπλάγην από την επιτυχία της Metal Machinery.

 

Η επιτυχία της έκθεσης αποτυπώνεται και στις δηλώσεις των εκθετών. Ο κύριος Βαγγέλης Γκιζελής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Γκιζελής Α.Ε και της Gizelis Robotics ΑBEE δήλωσε σχετικά: ‘’Στην Metal Machinery δώσαμε το παρών Έλληνες κατασκευαστές και εισαγωγείς μηχανημάτων και εξαρτημάτων επεξεργασίας μετάλλου. Πλέον χαμογελώ γιατί αυτό που περίμενα είναι πραγματικότητα.’’

 

Ο κύριος Καρβέλας Φώτης, διευθυντής στην εταιρεία Φώτης και Δημήτρης Καρβέλας ΟΕ που ασχολείται με το εμπόριο μηχανημάτων επεξεργασίας μετάλλου 50 χρόνια τώρα, δήλωσε χαρακτηριστικά: ‘’Είμαι ενθουσιασμένος και θετικός για το μέλλον του κλάδου.’’

 

Η Metal Machinery 2018 τελέστηκε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ), ενώ χορηγοί επικοινωνίας ήταν η Moisiadis Publications (Εργαλειομηχανές, Κοπή-Διαμόρφωση-Συγκόλληση),το περιοδικό Moulding καθώς επίσης και το περιοδικό Plant.

Δελτίο τύπου της ROTA AE