Διαδικτυακό Σεμινάριο Εργαλείων Περιβαλλοντικής Λογιστικής

Διαδικτυακό Σεμινάριο Εργαλείων Περιβαλλοντικής Λογιστικής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2021 το 5ο Διαδικτυακό Σεμινάριο (Webinar) του ΣΥΒΙΠΥΣ στο αντικείμενο των εργαλείων περιβαλλοντικής λογιστικής και τιμολόγησης με θέμα Product Environmental Footprint (PEF) για τον κλάδο υλικών συσκευασίας.

Εισηγητής του Σεμιναρίου ήταν ο κος Γεώργιος Καρακατσάνης,Οικονομολόγος Φυσικών Πόρων, Συν-ιδρυτής και Διαχειριστής  της εταιρείας EVOTROPIA Ecological Finance Architectures,που ειδικεύεται στις υπηρεσίες αναλυτικής δεδομένων, ψηφιοποίησης και συμβουλευτικής για την Κυκλική Οικονομία.Το PEF πρόκειται να αποτελέσει το κύριο εργαλείο εκτίμησης εταιρικού περιβαλλοντικού κόστους στην ΕΕ-27 ως μέρος «Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας».

Στο Σεμινάριο παρουσιάστηκε το υπόβαθρο του PEF, η υπεροχή του σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους Ανάλυσης Κύκλου Ζωής (ΑΚΖ), οι τεχνικές διαστάσεις του, καθώς και οι προεκτάσεις του για τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τις βιομηχανικές χρηματοδοτήσεις από το 2023. Περισσότεροι από 80 εκπρόσωποι της βιομηχανίας ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό υποβάλλοντας πληθώρα ερωτήσεων και παρεμβάσεων που οδήγησαν σε μια πολύ ενδιαφέρουσα και γόνιμη συζήτηση. Μετά από αυτήν την θερμή ανταπόκριση, ο ΣΥΒΙΠΥΣ, σε συνεργασία με την EVOTROPIA, θα αναδείξει περαιτέρω το σημαντικότατο αυτό θέμα, διοργανώνοντας κι άλλες σχετικές εκδηλώσεις στο προσεχές μέλλον.

Οι παρουσιάσεις και η μαγνητοσκόπηση της εκδήλωσης είναι διαθέσιμες στα Μέλη και τους Συνεργάτες του Συνδέσμου μέσω της Γραμματείας (info@pac.gr)

Σύνδεσμος Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας (ΣΥΒΙΠΥΣ)