Ημερίδα Παρουσίασης SOLIDWORKS Simulation 2017 στην Αθήνα

Ημερίδα Παρουσίασης SOLIDWORKS Simulation 2017 στην Αθήνα

Mε επιτυχία διεξήχθη και φέτος η ημερίδα που οργανώσαμε στις 13 Σεπτεμβρίου 2017, σχετικά με το SOLIDWORKS Simulation, στην AlfaSolid. Παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον μηχανικοί από εταιρείες, ελεύθεροι επαγγελματίες, καθηγητές, αλλά και φοιτητές.

  • Η εναρκτήρια ομιλία της ημερίδας ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από τον Διευθυντή της AlfaSolid, κ. Δημήτριο Μανώλη ο οποίος υπογράμμισε εκ νέου την υποδειγματική αποτελεσματικότητα των εργαλείων SOLIDWORKS SIMULATION για την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων στην Ελληνική βιομηχανική επιχείρηση.
  • Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του SOLIDWORKS SIMULATION από τον κ. Θεόδωρο Χορτάτσο (Application Engineer της AlfaSolid). Έγινε αντιληπτή η δυνατότητα για αποτελεσματικές μελέτες προϊόντων καθώς και η βελτίωση και επιτάχυνση της Έρευνας και της Ανάπτυξης. Ο στόχος της παρουσίασης ήταν η ανάδειξη της σημασίας της ανταγωνιστικότητας στην αγορά, με τη μειώση του κόστους παραγωγής και την αύξηση της ποιότητας του τελικού προϊόντος.
  • Το δεύτερο μέρος της ημερίδας καλύφθηκε με την επίδειξη του SOLIDWORKS SIMULATION από τον κ. Θεόδωρο Χορτάτσο και τον κ. Κυριάκο Ρώσση (Dr. Engineer in Flow Simulation). Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε ζωντανά η ανάλυση κατασκευής και αντοχή της στις καταπονήσεις με τη μέθοδο επίλυσης με πεπερασμένα στοιχεία (FEA), η ρευστοδυναμική ανάλυση κατασκευής (SOLIDWORKS FLOW SIMULATION), μέσα από τη χρήση του SOLIDWORKS, καθώς και το SOLIDWORKS Plastics.
  • Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με ανοιχτή συζήτηση με τους χρήστες SOLIDWORKS στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Στην AlfaSolid, έχουμε κοινή πεποίθηση, ότι η ανάπτυξη της βιομηχανίας και η επιστροφή της χώρας μας στην πρόοδο, περνούν μέσα από τη συνεργασία, πολύ περισσότερο μεταξύ των ίδιων των βιομηχανιών. Κοινός παρονομαστής είναι το SOLIDWORKS, αλλά φυσικά και η όρεξη για εργασία και καινοτομία. Εμείς στην AlfaSolid, θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.

Δελτίο τύπου από την AlfaSolid