ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ MJF ΣΤΗΝ ΘΕΣ3D!

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ MJF ΣΤΗΝ ΘΕΣ3D!

Η Θες3D είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που επενδύει στην τελευταία τρισδιάστατη τεχνολογία Mulit-Jet Fusion (MJF), της Hewlett Packard. Αυτή η επένδυση αύξησε την καθαρή αξία του κεφαλαίου σε πάνω από 500.000 ευρώ. Η Θες3D από την ίδρυση της το 2016 από τον Jaime Cavazos, γνωρίζει συνεχή ανάπτυξη και πλέον διευθύνεται από 3 ιδιωτικούς μετόχους με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας σε υπηρεσίες της τρισδιάστατης εκτύπωσης, της τρισδιάστατης σάρωσης και του τρισδιάστατου σχεδιασμού. Απασχολεί επί του παρόντος 12 εργαζόμενους, με κεντρικά γραφεία στην Θεσσαλονίκη και ένα υποκατάστημα στην Αθήνα. Η επένδυση στην κατασκευή προσθέτων με τον HP 4200 MJF και την μετεπεξεργασία, έχει θέσει την Θες3D ως την νούμερο ένα επιλογή στις υπηρεσίες της τρισδιάστατης εκτύπωσης στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Ο στόχος της εταιρείας είναι να καλύψει τις απαιτήσεις της ελληνικής αγοράς και να συνεχίσει να επεκτείνεται με την κατασκευή προσθέτων και τις εξαγωγές στις ευρωπαϊκές αγορές, που σύντομα θα είναι πάνω από το 50% του ετήσιου εισοδήματος.

 

Το Multi-Jet Fusion είναι μια τεχνολογία κατασκευής προσθέτων από την HP η οποία παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2016, προκαλώντας ενθουσιασμό σε ολόκληρη την βιομηχανία. Η MJF ανήκει στην οικογένεια των τεχνολογιών Powder Bed Fusion (PBF) και μοιράζεται πτυχές τόσο των SLS, όσο και των τεχνολογιών εκτόξευσης υλικών (Material Jetting). Η HP ισχυρίζεται ότι το MJF είναι έως και 10 φορές ταχύτερο από τις ανταγωνιστικές τεχνολογίες, ικανό να εκτυπώσει έως 12000 voxels ανά γραμμική ίντσα στρώματος (τα voxels είναι σε 3D όπως τα pixel σε 2D).

 

Προκειμένου η τρισδιάστατη εκτύπωση να μεταβεί από την πρωτοτυποποίηση στην βιομηχανική κατασκευή, τα μηχανήματα πρέπει να είναι σε θέση να κάνουν δύο πράγματα: να παράγουν εξαρτήματα με ακρίβεια, υψηλή ποιότητα/ανάλυση, και με βελτιστοποιημένες μηχανικές και λειτουργικές ιδιότητες, και να το κάνουν με συνέπεια. Εδώ ακριβώς το MJF προσφέρει ορισμένα πλεονεκτήματα.

 

 

Το MJF χρησιμοποιεί δύο κάθετους κυλίνδρους, οι οποίοι λειτουργούν ταυτόχρονα στην επεξεργασία εξαρτημάτων –ο ένας εφαρμόζει το νέο στρώμα του υλικού επάνω στην περιοχή εργασίας, ενώ ο άλλος εκτυπώνει λειτουργικά μέσα. Στην συνέχεια, ο κύλινδρος που εκτυπώνει τα λειτουργικά μέσα, παρέχει την πηγή ενέργειας που απαιτείται για τη σύντηξη του υλικού. Ένα σύστημα κλειστού θερμικού ελέγχου, μετράει την θερμοκρασία της πλάκας εκτύπωσης και καθοδηγεί την πηγή ενέργειας στις περιοχές όπου χρειάζεται περισσότερη ή λιγότερη ενέργεια ώστε να υπάρχει έλεγχος για την τήξη από στρώμα σε στρώμα. Αυτό το επίπεδο του ελέγχου είναι και αυτό που επιτρέπει στα εκτυπωμένα κομμάτια του MJF να βελτιστοποιούνται μηχανικά, να είναι ακριβή και επαναλαμβανόμενα.

 

Σε αντίθεση με την τεχνολογία Binder Jetting, που χρησιμοποιείται ένας συνδετικός παράγοντας, το MJF βγάζει δύο λειτουργικούς παράγοντες σε επίπεδο voxel: ο ένας της τήξης που δηλώνει πού θα συντηχθεί το υλικό, και ο άλλος είναι ένας λεπτομερής παράγοντας που εφαρμόζεται στις άκρες του αντικειμένου με σκοπό τον περιορισμό της σύντηξης. Ο συνδυασμός επιτρέπει στο σύστημα να διασφαλίσει ότι τα αντικείμενα είναι σωστά συντηγμένα με ομαλά και ξεκάθαρα άκρα.

 

 

To ΜJF είναι η καλύτερη επιλογή στην παραγωγή προσθέτων για χιλιάδες εταιρείες παγκοσμίως και παρέχει την ιδανική λύση για προϊόντα που χρειάζονται ευελιξία στο σχεδιασμό και χαμηλές ποσότητες παραγωγής. Σε σύγκριση με την έγχυση καλουπιού, η κατασκευή προσθέτων δεν έχει κανένα κόστος εργαλείων και δεν υπάρχουν ελάχιστες απαιτήσεις ποσότητας.

 

 

Είστε ευπρόσδεκτοι να επισκεφθείτε την μονάδα παραγωγής προσθέτων στην Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα και να γνωρίσετε από κοντά και εσείς την πρώτη γραμμή παραγωγής HP 4200 MJF στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια!

 

Λ ΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣ3D

Η Θες3D είναι μία ηγετική και πρωτοπόρος εταιρεία με συνεχό­μενη ανάπτυξη στον χώρο της τρισδιάστατης εκτύπωσης και του βιομηχανικού σχεδιασμού, και έχει παρουσία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Χρησιμοποιεί προηγμένης τεχνολογίας μηχανήματα, και έτσι έχει την δυνατότητα να εξυπηρετεί άμεσα τις ανάγκες των πελατών της, πάντα με συνέπεια και ποιότητα. Από το 2010, έχοντας συνεργασία με τις πιο επώνυμες εταιρείες παγκο­σμίως, δημιουργεί καινοτόμες λύσεις με μοναδική και αδιαμφι­σβήτητη σχεδιαστική ταυτότητα.

 

 

Τα τελευταία χρόνια, η τρισδιάστατη εκτύπωση θεωρείται σε όλο τον κόσμο ως την πιο σημαντική τεχνολογία, έχοντας τις ρίζες της στην δεκαετία του ’80 και χωρίς να έχει καμία σχέση με την συμβατική δισδιάστατη εκτύπωση. Θα μπορούσαμε πράγματι να πούμε, ότι εάν ένας απλός εκτυπωτής είναι απόγονος του εκτυπω­τή, τότε ο τρισδιάστατος εκτυπωτής είναι μια αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής. Σε αυτό το σημείο, να σημειώσουμε επίσης ότι υπάρχουν διάφορες τεχνολογίες τρισδιάστατης εκτύπωσης όπως είναι: α) η SLS, όπου ένα λέιζερ ενώνει σε συμπαγή μάζα τη σκόνη και παράγει λειτουργικά αντικείμενα από μέταλλα, κερα­μικά, πλαστικά κ.λπ. β) η Στερεολιθογραφία (SLA) που βασίζεται στη χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας έτσι ώστε να στερεοποιηθεί το υγρό φωτοπολυμερές υλικό γ) η Μοντελοποίηση με εναπόθεση Υλικού (FOM) όπου σε αυτή την περίπτωση, το πλαστικό νήμα που χρησιμοποιείται λιώνει και δημιουργεί στρώσεις μέχρι το τελικό αποτέλεσμα χωρίς την χρήση πρόσθετου εξοπλισμού. Επιπλέον, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην τρισδιάστατη εκτύπωση από πλαστικά, μέταλλα, κεραμικά, άμμο, γυαλί έως και φαγητό. Επίσης, είναι γεγονός ότι ο τρισδιάστατος εκτυπωτής έχει πολλές εφαρμογές (στην τέχνη, στην ιατρική, στην αρχιτεκτονική, στην κατασκευή πρωτοτύπων κ.λπ.) και η βοήθεια που προσφέρει είναι πολύ σημαντική και αξιοσημείωτη.

 

 

Επιπροσθέτως, η εταιρεία Θες3D είναι επίσημος μεταπωλητής εταιρειών υψηλού προφίλ τρισδιάστα­των εκτυπωτών όπως της Ultimaker, της Bigrep, της Zortrax, της Wasp, της Builder κ.α., τρισδιάστατων σαρωτών όπως της Artec κ.α., νημάτων όπως της Spec­ trum, της Fiberlogy, της Add North, της Filament ΡΜ κ.α., ρητινών όπως της Liqcreate, της Elegoo, της Form Futura κ.α. Επίσης παρέχει υπηρεσίες 3D εκτύπωσης,3D σάρωσης, μετεπεξεργασίας και αντίστροφης μηχανικής. Επιπλέον, αναλαμβάνει χαράξεις με λέιζερ, κατεργασία CNC, ταχεία κατασκευή εργαλείων (Rap­id Tooling), βιομηχανικό σχεδιασμό και σχεδιαστική ταυτότητα.

 

 

Η εταιρεία αποτελείται από έμπειρους μηχανικούς, βιομηχανικούς σχεδιαστές, γραφίστες  και αρχιτέκτονες.

 

Οι καινοτόμες λύσεις που προσφέρει ανταποκρίνονται και ξεπερνούν τις προσδοκίες των πελατών της. Η αποστολή της είναι να παρέχει την καλύτερη δυνατή και μοναδική λύση σε κάθε πελάτη ανεξάρτητα από το μέγεθος του έργου.

 

Τέλος, ένας ακόμη από τους στόχους που έχει είναι η υψηλή ποιότητα για την επίτευξη ταχύτερων και αποδοτικότερων λύσεων στην βιομηχανία. Μπορείς να την βρεις όλο το 24ωρο στην ιστοσελίδα της στο www.thes3d.gr, στα social media, ή να την επισκεφθείς καθημερινές από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία της στην Θεσσαλονίκη, στην οδό Ζαΐμη 43, στην Τριανδρία και καλώντας στο τηλέφωνο +30 2313 052 143 ή στο υποκατάστημα της στην Αθήνα, στην οδό 25ης Μαρτίου 6, στο Περιστέρι και στο τηλέφωνο +30 211 1110467. Είναι χαρά της να σας εξυπηρετήσει και να καλύψει κάθε σας ανάγκη!